Löparskador:

Ett hopparknä får inte längre Lonni att gå på knä!

Med iläggssulor från Align behandler du inte bara symptomerna, du förebygger även själva orsaken till löparskador!

Löpning har alltid varit en prioritering för Lonnie Dolleris från Fyn. Vännerna frågar henne ofta: Gör du inte annat än att springa?

Ett hopparknä satte dock käppar i hjulet för hennes möjligheter till att delta i de lopp som hon älskar. 45-åriga Lonni har varit med om många behandlingar, där resultatet inte har varit positivt. Smärtorna var så starka att det skulle ta lång tid innan hon skulle kunna börja springa igen – kanske skulle hon aldrig kunna göra det igen?

”Jag prövade väldigt många saker men jag hade fortfarande ont”

Jag är säker på att det är många som går igenom samma typ av förlopp som jag gjorde när det kommer till löp- och träningsskador, och jag tror nog att det finns många som också känner igen det som jag berättar om:

Jag startade med att springa i 2013 och jag sprang nog för mycket eftersom det var då som jag först fick konstaterat hopparknä. Jag prövade väldigt många saker men jag hade fortfarande ont. Då beslutade jag mig för att prova på att göra ett löpartest för att få veta om det var på grund av att jag använde fel skor som jag fått hopparknä. Så jag köpte mig nya skor – med nya skor blir allt bättre, tänkte jag. Men problemen fortsatte, kort därefter så köpte jag även ett par värmesulor efter att jag fått det rekommenderat. Det hjälpte heller inte.

Det märkligaste jag upplevde i min sökan efter att få kontroll över mitt hopparknä var hos en fysioterapeut som efter undersökningen frågade mig vad jag trodde skulle hända med mina smärtor om jag slutade med att springa. Jag svarade att de förmodligen skulle gå över med tiden, varefter fysioterapeuten tar mina armar och nickar, som om saken då var löst… Det motsvarar ju som om en överviktig fick frågan om: vad skulle hända om du inte åt? Jag följde lyckligtvis inte hennes råd…

”… där blev jag behandlad med kortisoninjektioner som jag kombinerade med styrketräning, precis som jag blivit rekommenderad”

Jag fick därefter en hänvisning till ett sjukhus i Silkeborg och tilldelades då både en fysioterapeut och en specialläkare . Där blev jag behandlad med kortisoninjektioner som jag kombinerade med styrketräning, precis som jag blivit rekommenderad. Tyvärr så ändrade det inte på mina smärtor. Jag började därefter med triathlon, eftersom det var för hårt för mig att springa. Samtidigt fick jag också använda mycket smärtstillande medicin.

Sedan blir jag återigen sammankopplad med ett sjukhus, där får jag några specialtillverkade sulor – som kostade mig 1400 kr. Sulorna kändes väldigt hårda, och jag kunde inte kunde märka av någon förbättring. Jag hade alltså fortfarande ont.

Till sist så kontaktade jag en privat idrottsläkare eftersom resorna från Fyn till Silkebog var lite för omständiga och jag kände att jag redan hade prövat allt. Jag saknade att springa. Idrottsläkaren var en handbollstränare på hög nivå och han nämnde några sulor som hade fungerat för hans spelare med hopparknä. Jag kände väl mest lite Aaahr… kan det verkligen stämma? Jag hade provat så många saker och trodde väl aldrig att ett par sulor skulle ändra på något?

Jag tog det inte vidare den gången, men så en dag när jag är ute på nätet faller jag själv över Align Fottwear. 519 kr. är ju billigt jämfört med mycket av de andra jag har prövat, och man kan ju få pengarna tillbaka. Men det behövde jag inte få – eftersom smärtorna försvann på under en vecka!


Hur galet är inte det? Det har också ändrat på min nattirritationer. Jag har varit plågad av svullnader som speciellt har stört mig om natten – de är också borta nu! Bara genom att få ändrat på min fotposition med hjälp av ett par sulor!

Jag byter runt mycket mellan olika skor med sulorna, eftersom jag går mycket – även i jobbet. Det har tidigare skapat mycket smärtor och värk i fötterna. Jag har helt enkelt inte någon smärta längre – varken i fötterna, i mina knän eller om natten – det är bara för grymt! Man glömmer ju bort smärtan när man inte längre kan märka av det men jag är ändå försiktig, eftersom jag inte vågar vara utan mina sulor – jag använder dem alltid.

Nu ska jag till Berlin under våren för att springa en halvmaraton, och i sensommaren är det Copenhagen Half Marathon och vem vet vad som händer i 2018 – vad jag vet är att jag nu kan springa utan smärtor!

Så hjälpte det Kirsten

”Som sagt så använder jag Align Footwears iläggssulor i mina träningsskor. Jag tränar konditionsträning och styrketräning 1 1/2 timme varje tisdag. Där jag tränar så är det både män och kvinnor och i förbindelse med träning så springer vi 50m ca. 10 gånger i full fart. Det roliga är att från att ha varit 6:e snabbast, så är jag nu 2:a snabbast. Jag kan nu springa ifrån vår tränare, jag är snabbast av alla kvinnor och jag springer ifrån alla män utom en. Det är en riktigt häftig känsla.

Nu blir jag inte längre lika andfådd och jag mister heller inte farten i mina löpningar, vare sig om det är den 1:a eller 10:e omgången, mina ben vill bara fortsätta. Om du vill något med din idrott eller om du precis som jag har ont någonstans i kroppen så ska du pröva Align Footwear®s iläggssulor.
Jag kan varmt rekommendera dem.”


Se och hör om andra personliga upplevelser med Align Footwear®s iläggssulor.

Iläggssulor från Align Footwear® – eftersom du bara ska behöva tänka på din sport och träning!

Align Footwaes iläggssulor ökar vår rörlighet, komfort och funktion. De främjar en bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar din hälsa och välbefinnande. När din kropp, via sulorna, försätts i en korrekt och naturlig position så blir belastningen från varje steg du tar jämnt fördelad. Align Footwear®s iläggssulor reducerar de destruktiva stötarna som transporteras igenom vår kropp varje gång fötterna träffar marken. Det betyder att det blir mindre press på kroppen och ev. mindre risk för inflammation i dina leder, muskler, senor och ledband – och det är riktigt bra för dig som lider av gikt.

Efter många år av forskning inom vår trepunktsteknologi så har vi utvecklat en design som försätter ankeln i en mer neutral position med upp till 32% och en ev. pronation (sned fotisättning) minskas med 27%. Sulorna justerar dessutom smalbenet så att det också hamnar i en mer neutral position med upp till 40%. Denna positonering av ankel och smalben är nyckeln till att minska smärta, trötthet, pronation och supination. Genom att stötta foten på sidan så bibehåller vi också fotmusklernas fulla mobilitet, vilket inte kan uppnås om man bygger upp ett stöd under foten som t.ex. man kan göra med en pelott eller ett ”konstgjort” hålfotsstöd.


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du tillbaka pengarna

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se