Peter Remmen

När Peter Remmen genomförde den 82,5 mil långa pilgrimsvandringen El Camino gjorde han det med ett par iläggssulor från Align Footwear® i sina skor.

Det var inte smärta som fick Peter Remmen att prova ett par iläggssulor från Align Footwear® utan han upptäckte sulorna på en hälsomässa i Århus på våren.

”Jag provgick sulorna en halvtimme på mässan och kunde redan då märka skillnad”

– Jag har alltid gått snett på klackarna på mina skor. När jag kunde prova sulorna i två månader med nöjdhetsgaranti bestämde jag mig för att ge dem en chans. Kanske kunde de vara bra för klackarna på mina skor. Jag provgick sulorna en halvtimme på mässan och kunde redan då märka skillnad, säger Peter Remmen.

Idag använder Peter Remmen iläggssulorna från Align Footwear® i alla sina skor, på jobbet som it-medarbetare, när han cyklar till jobbet och när han är ledig.

– Jag kan märka att jag går rakare och att jag trampar på hela sulan under skor och kängor. Jag går på ett helt annat sätt.

Iläggssulorna blev därför en naturlig del av vandringsutmaningen som Peter Remmen gav sig själv på hösten. Han tränade inför – och genomförde – den så kallade El Camino, en pilgrimsvandring genom den norra delen av den iberiska halvön. Han började vandringen i den franska bergsbyn Saint Jean Pied de Port.

– Det är en underbar naturupplevelse att vandra i Pyrenéerna, berättar han.

Vandringen avslutades ca 80 mil västerut vid katedralen i Santiago de Compostela.

– Ursprungligen var det min fars dröm att få vandra El Camino. Tyvärr hann han aldrig det eftersom han blev sjuk och gick bort. Det var därför jag lovade mig själv att jag skulle genomföra den, berättar Peter Remmen.

Han tränade 30 mil innan han gav sig iväg i slutet av september och under fem veckor vandrade de 82,5 milen längs hela El Camino. Med iläggsulor i både vandringskängor och extraskor.

”Om jag inte hade iläggssulorna i kängorna kunde jag överhuvudtaget inte röra mig på kvällen …”

– Jag hade en belastningsskada i ena foten när jag gav mig iväg till Spanien. Därför fick jag också ont i min vänstra häl. Tack vare iläggssulorna kunde jag ändå gå två mil innan hälen började göra ont. Om jag inte hade iläggssulorna i kängorna kunde jag överhuvudtaget inte röra mig på kvällen efter att ha duschat, tvättat kläder och ätit, berättar Peter Remmen.

På så sätt var iläggssulorna en bidragande faktor till att Peter Remmen klarade av de tuffa strapatserna i Spanien.

– På grund av min dåliga häl var jag i alla fall beroende av iläggssulorna under vandringen – precis som jag nu är här hemma. Belastningsskadan i hälen har utvecklats till en hälsporre, men sulorna hjälper fortfarande mot smärtorna. Iläggssulorna gör också att mina skor inte slits lika snabbt, de håller helt enkelt längre numera, säger Peter Remmen.

 

Köp och prova Align® iläggssulor idag

(Kom ihåg: vi ger dig pengarna tillbaka om du inte uppnår önskad effekt – vi har 60 dagars nöjdhetsgaranti)