Höfterna

Med iläggssulorna från Align Footwear får du mer välbefinnande och energi när du står, går eller springer

Smärtor i höfterna hos vuxna kan orsakas av en rad olika problem, där det beror på hur det har uppstått, hur länge de har varit där och var det är lokaliserad. Det kan vara en sträckning i en muskel eller ett senfäste, irritation i slemhinnan eller en slemsäck eller en direkt skada av brosket. En typisk orsak är ett snett bäcken.

Du kan ha stått, suttit eller sovit felaktigt – antigen under en kort period eller i många år. Du har kanske burit en tung ryggsäck som har suttit snett på ryggen vilket har lett till att den ena sidan är starkare än den andra. Du kan ha behövt röra dig snett under en viss period för att kompensera med den snabba sidan av kroppen och avlasta en skadad del av kroppen. Kanske har du arbetat för ensidigt och i en ovan eller sned ställning. Det kan också vara så att du har en eller flera arbetsställningar där du använder den ena sidan av kroppen mer än den andra.

Beroende på din fysiska aktivitetsnivå så kommer ett snett bäcken till slut att resultera i problem – och inte minst en försämrad livskvalitet och mindre nytta av fysiskt aktivitet.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Fler än 300.000 kunder i Sverige og i Europa har redan köpt iläggssulorna
  • Mer energi och välbefinnande
  • Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

Endast 725 sek

Ett snett bäcken kan leda till invalidiserande problem såsom slitgikt och diskbråck. Ett snett bäcken kan orsaka låsningar i ryggen, lumbago och typiska överbelastningsrelaterade skador som ischias – som är mer än bara ryggvärk, där trycket på en nerv kan bli för stort så att det rör sig nedåt i benet. Ländvärk orsakas oftast inte av de nedersta ryggkotorna, istället orsakas det oftast av ett snett bäcken. Vårt fundament är alltså en väldigt viktigt parameter för vår livskvalitet, vårt välbefinnande och våra utvecklingsmöjligheter.

Ett rakt bäcken är nämligen väldigt viktigt för att man ska ha en sund kropp och därmed en skadefri motion och fri rörelse i vardagen. När man har ett snett bäcken så blir det ena benet längre än det andra. Du kommer därför att börja springa snett och ditt långa ben kommer att träffa marken tidigare för att det ska kunna vara på ”nivå” med det kortare benet. Det är därför också typiskt att man i det långa benet utvecklar knäproblem och att man hos det kortare benet lättare trampar snett på foten.

Många upplever värk i hälsenan, höfter och knän men får tyvärr aldrig diagnostiserat orsaken till snedheter längre upp i kroppen som i bäckenet och får bara en lokal behandling av symptomen.

 

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Fler än 300.000 kunder i Europa har redan köpt!
  • Mer rörelse och välbefinnande
  • Gratis leverans
  • Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Endast 725 kr

 

Vad kan man göra?

Har ditt bäcken blivit snett så ska det rätas upp. Det är viktigt att vidhålla fokus på att ha en rak kroppshållning – inklusive bäcken och höfter. Om du faller tillbaka till fel beteende, så är det bara en tidsfråga – vilket ofta handlar om kort tid – innan du är tillbaka på ruta ett och börjar uppleva samma problem och skador. Därför handlar det om att få infört goda vanor i vardagen – tillsammans med de bäst lämpade kroppsställningarna för ditt bäcken för att på så sätt räta upp kroppen – en stabil lösning som håller din kroppshållning i en rak och naturlig position.

Vad kan Align göra?

Align Footwear® iläggssulor hjälper till med att räta upp kroppen till en optimal kroppsställning. Sulorna kommer att ”tvinga” dig till att gå/stå rakt i dina skor och det har en positiv effekt på hela skelettet, ända från ankeln och hela vägen upp i nacken.

När kroppen rätas upp från fötterna och hela vägen upp i nacken så är det inte bara balansen och kroppshållningen som förbättras. Align Footwear® iläggssulor ökar rörligheten, komforten och funktionen. De främjar bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja, samtidigt som de förbättrar din hälsa och ditt välbefinnande. När din kropp, tack vare sulorna, försätts i en korrekt och naturlig ställning så blir belastningen av varje steg du tar jämnare fördelad.

Våra iläggssulor reducerar de destruktiva stötar som färdas igenom din kropp varje gång dina fötter träffar marken. Detta betyder mindre tryck i dina leder, muskler, senor och ledband.


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 633 633
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor