Align Footwear® iläggssulor

Fler än 500.000 kunder i Europa har redan köpt!

Mer rörelse och välbefinnande

Gratis leverans

Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Snabb leverans

 

Pronation

Vad är Pronation?

Pronation är en rörelse som sker i foten vid belastning. Det som sker är att mellanfoten faller inåt när den utsätts för belastning. Ledband och muskler som ger stöd till de små benen i foten hamnar i kläm och när man då trycker ifrån med foten utlöses denna energi. Därmed gör pronationen att foten fungerar som en stötdämpare för den belastning som sker när du springer.

Vi är alla sammansatta på olika vis: Några har mjuka fötter, andra stela. Höjden på fotvalvet varierar också kraftigt. Vi sätter även ner och avvecklar fötterna på olika sätt när vi löper. Alla dessa olikheter ger variationer i pronationen.

Pronationen är fotens naturliga stötdämpning. Om din pronation inte fungerar optimalt så löper du större risk att drabbas av skador. För mycket pronation kan vara ett problem eftersom det stressar de ledband och muskler i fot och underben som försöker stabilisera foten.

Pronation är en komplex rörelse i fot och ankel som styrs av både leder och muskler i fot, ankel och underben. Det betyder att muskler kan bli trötta och överbelastade i det långa loppet, om du inte har en korrekt stötdämpning och stöd för dina fötter och anklar.

av Mette Fly, CEO – Align Footwear.

 
 

Pronation och löparskor

Prova många olika löparskor på ett löpband hos en av de många lokala löpar- och sportbutikerna. Den typ av service erbjuder de i de flesta butiker som säljer löparskor av bra kvalitet. Därefter kan du själv välja de löparskor som passar bäst till just dig och ger dig den bästa känslan.

Det viktigaste är att de ska kännas bra att springa i. Ofta har en mjukare fot, där hålfoten är platt (plattfot), tendens till att pronera mer än en stelare fot med högre valv.

Om dina vanliga löparskor lutar inåt och är mer slitna på den inre delen av sulan så indikerar det en kraftig pronation och kanske också ett behov för stöd på innersidan för att minska risken för överpronering.

Om dina skor tippar utåt och är mer slitna på den yttre delen av sulan så kan det vara en effekt av att du har tillräckligt med stöd på innersidan. Då kan det ibland finnas ett behov för en mjukare och mer neutral löparsko.

Kvinnor
Män
Barn

Det är väldigt trevligt att veta, att jag LÅNGT IFRÅN är den enda som har fått bättre livskvalitet genom att använda Align Footwear® iläggssulorna. När du får mer livskvalitet, får du helt klart mer lust att röra på dig …… och ju mer du rör på dig desto bättre får du det. Därför är Align Footwear®s slogan just ”Vi rör världen”.

– Mette Fly, CEO

Frågor?
kontakt@alignfootwear.se

Vad kan Align Footwear® erbjuda?

Align Footwear® iläggssulor kan hjälpa med att reducera pronation. 80% av alla människor i världen lider av en viss form för överpronation. Align Footwear®s iläggssulor försätter foten i en mer netralt position. Det rör sig nämligen inte om att placera ett konstgjort stöd vid fotvalvet, det handlar istället om att bibehålla fotens fulla mobilitet och aktivera fotens muskler.

Det kan se ut som om det är fotsulan som är problemet för folk som överpronerar, men det startar faktiskt vid hälen. När ankeln rullar innåt så tvingas den mittersta delen av foten och framfoten till en mindre optimal position, vilket skapar pronation eller platta fötter. Kroppen får därmed väldigt svårt att röra sig framåt och det resulterar i både trötthet och biomekanisk stress. Överpronation kan påverka den samlade kroppshållningen negativt och orsaka onödig belastning på anklar, knän, höfter, rygg och nacke.

En undersökning som genomfördes av ”Runner Worlds” oberoende expert i USA, Dr. Martyn Shorten (PhD) har visat att Align Footwear®s iläggssulor placerar ankeln i en mer neutral position med upp till 32% och en evt. pronation (sned isättning) minskas med upp till 27%. Sulorna justerar dessutom smalbenet så att det också hamnar i en mer neutral position med upp till 40%. Ingen annan producent av skoilägg och iläggssulor kan visa sådana resultat.

 

Det här är min berättelse – varför har jag Align Footwear® iläggssulor i alla mina skor i dag…

När jag var 13 år – precis före min bekräftelse 1980 – fick jag doktorn att ligga helt på soffan i 3 månader (det kallades” ljuga ”vid tiden). Varför det? – Frågar du kanske.

Tja, helt enkelt därför att min rygg redan vid den tiden hade varit krokig av att jag föddes med en extrem plattfot på min högra fot och hade därmed i många år gått med en krokig kropshållning. Det sa klick i mitt höga knä på grund av min platta fot (vad nämns också som ”överpronation” och skev gång, fick jag reda på senare). Det betydde för mig, att jag inte fick spela handboll och volleyboll i flera månader – något jag annars älskade. Jag kommer aldrig att glömma det, men det var den typ av ”behandling” de kunde erbjuda mig tillbaka i åttiotalet – Ja, och naturligtvis tabletter när mina länd- och ryggproblem blev för våldsamma!

Då jag för 6 år sedan, av min bästa vän, blev rekommenderad att infoga några konstiga, nya och innovativa iläggssulor i mina skor, så att jag (som han så ”vänligt” sa) kunde ”räta ut min kropp”, tänkte jag bara: Stanna nu! – Under de senaste 35 åren har jag spenderat mycket pengar på iläggssulor med konstgjort fotvalvsstöd och pelott osv. för att rätta min fot och min kropp. Så jag var inte särskilt motiverad – men vad gör du inte för vänskap!

De första 2 veckorna av användningen resulterade i en mycket problematisk fotvalvsmuskel i min högra fot – Muskeln hade också ”sovit” i många år utan att användas eftersom den låsts av konstgjort stöd under foten, men så hände alltså något i min kropp! De många åren av problem i länd och rygg försvann när jag använde iläggssulorna i mina skor och faktiskt, blev mina fotvalvsmuskler snart tränat upp!

Eftersom jag var lite skeptisk, fick jag bara överväga om det nu också kunde stämma att en enkel gummisula med 3 stödpunkter på utsidan av hälen verkligen var vad jag behövde. Men det var alt jag behövde. Jag använder i dag Align Footwear® iläggssulorna i ALLA mina skor (ballerinas, högklackade skor, sneakers, pumps och sandaler med hälkopp) och kan nu dansa till ljusa morgonen utan att behöva att gå som en gammal dam flera dagar efter!

MEN detta är bara min berättelse och min kropp och fötter – hur dessa Align Footwear® iläggssulor fungerar på dig är något bara du kan känna.

Därför har jag, sedan jag började att förhandla med sulorna, erbjudit alla mina kunder att de kan pröva sulorna i upp till 60 dagar – Om du inte får samma bra effekt, som jag har känt på min kropp och fötter, kan du bara återvända sulorna och få pengarna igen. INGEN skal nämligen slösa sina pengar på att köpa Align iläggssulorna – Det garanterar jag!

Det är väldigt trevligt att veta, att jag LÅNGT IFRÅN är den enda som har fått bättre livskvalitet genom att använda Align Footwear® iläggssulorna. När du får mer livskvalitet, får du helt klart mer lust att röra på dig …… och ju mer du rör på dig desto bättre får du det. Därför är Align Footwear®s slogan just ”Vi rör världen”.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

  • Fler än 300.000 kunder i Europa har redan köpt!
  • Mer rörelse och välbefinnande
  • Gratis leverans
  • Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Endast 725 kr


Gratis frakt

Snabb leverans

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor