Align Footwear® iläggssulor

Fler än 500.000 kunder i Europa har redan köpt!

Mer rörelse och välbefinnande

Gratis leverans

Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Snabb leverans

Plattfot

Align Footwear har många års erfarenhet av ilägg för plattfot. Fler än 500.000 kunder i Sverige og hela Europa har redan köpt.

Vår iläggssulor för plattfot har en effekt garanti – om de inte fungerar för dig inom 60 dagar får du pengarna tillbaka!

av Mette Fly, CEO – Align Footwear.

Vad är plattfot?

Plattfot är ett tillstånd där fotens valv blir platt/planas ut – dvs. att hela underfoten rör marken. Normalt är ett spädbarn och små barn plattfotade eftersom deras fötter ännu inte är fullt utvecklade. Hos en del människor kan det vara så att fotens valv aldrig utvecklas och det är vid dessa tillfällen man pratar om en plattfot.

Plattfot kan skapa överbelastningar i fötterna vilket kan påverka fötter eller i vader som oftast kommer senare på dagen, och ibland med svullnader i fötterna.

Vad är orsaken till plattfot?

Plattfot kan vara medfött och ärftligt, men det kan också utvecklas på grund av andra problem såsom:

  • För kort hälsena. Detta innebär att fibrerna utvidgas och en plattfot uppstår.
  • Neuronala störningar såsom ryggmärgsbrock (meningocele) och cerebral pares.
  • Sammanväxta framfotsknogar.
  • Bristningar eller svaghet i tibialis posterior som är en av underbenets viktigaste stabiliserande muskler, som ser till att foten kan hålls uppe.
  • Benbrott i bak- eller mellanfoten.
  • Polio eller artros.

Plattfot och Align Footwear

Om man har våldsamma hämmningar på grund av sin plattfot så kan en operation vara nödvändigt. Även om ett kirurgiskt ingrepp kan ge ett bra resultat, så kan det upp till ett år av rehabilitering innan man kan märka av en positiv utveckling från ingreppet.

Plattfot hos en vuxen är ett kroniskt tillstånd och om det inte behandlas så kommer det att gradvis bli sämre. Det är därför viktigt att man sätter igång så tidigt som möjligt. Om man använder korrigerande iläggssulor så har det en positiv effekt.

Barn och unga med felxibla plattfötter ska använda ilägg som rättar upp hälbenet precis som Align Footwear erbjuder, för att på så sätt säkra normal stegavveckling.

Kvinnor
Män
Barn

Det är väldigt trevligt att veta, att jag LÅNGT IFRÅN är den enda som har fått bättre livskvalitet genom att använda Align Footwear® iläggssulorna. När du får mer livskvalitet, får du helt klart mer lust att röra på dig …… och ju mer du rör på dig desto bättre får du det. Därför är Align Footwear®s slogan just ”Vi rör världen”.

– Mette Fly, CEO

Frågor?
kontakt@alignfootwear.se

Align Footwear iläggssulor

Align Footwear® plattfot iläggssulor hjälper till att reducera plattfötter. Plattfot uppstår när ankeln rullat inåt, vilket resulterar i att hålfotsmuskeln blir slapp och ”planas ut”. Detta gör att senan under foten sträcks ut och det orsakar onaturliga spänningar. Align Footwear® plattfot iläggssulor försätter foten i en neutral position. Det handlar inte om att placera ett konstgjort hålfotsstöd under foten, istället handlar det om att bibehålla fotens fulla rörelse och aktivera fotens muskler.

Det kan se ut och kännas som om det är fotsulan som är orsaken till problemet, men det är faktiskt ankeln. När ankeln åker innåt så tvingas den mellersta delen av foten och framfoten till en mindre optimal position som i sin tur skapar en platt/platta fötter. På grund av detta får kroppen svårt att röra sig framåt, vilket resulterar i trötthet och biomekanisk stress. Överpronation kan påverka den samlade kroppshållningen negativt och förorsaka onödig tryck på anklar, knän, höfter, nacke och rygg.

Align Footwear® plattfot iläggssulor ökar vår rörlighet, komfort och funktion. De främjar en bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar din hälsa och välbefinnande. När din kropp, via sulorna, går korrekt i sin naturliga position så blir belastningen från varje steg du tar jämnt fördelad. Våra iläggssulor reducerar de destruktiva stötarna som färdas genom din kropp, de stötar som uppstår varje gång dina fötter träffar marken. Det betyder att det blir mindre tryck på dina leder, muskler, senor och ledband.

Våra sulor rätar upp din häl, tack vare de tre stödpunkterna som vi faktiskt har patent på. Genom att räta upp hälens position så att den står rakt, kommer också dina knän, höfter och axlar att hamna i en mer naturlig position.

Det här är min berättelse – varför har jag Align Footwear® iläggssulor i alla mina skor i dag…

När jag var 13 år – precis före min bekräftelse 1980 – fick jag doktorn att ligga helt på soffan i 3 månader (det kallades” ljuga ”vid tiden). Varför det? – Frågar du kanske.

Tja, helt enkelt därför att min rygg redan vid den tiden hade varit krokig av att jag föddes med en extrem plattfot på min högra fot och hade därmed i många år gått med en krokig kropshållning. Det sa klick i mitt höga knä på grund av min platta fot (vad nämns också som ”överpronation” och skev gång, fick jag reda på senare). Det betydde för mig, att jag inte fick spela handboll och volleyboll i flera månader – något jag annars älskade. Jag kommer aldrig att glömma det, men det var den typ av ”behandling” de kunde erbjuda mig tillbaka i åttiotalet – Ja, och naturligtvis tabletter när mina länd- och ryggproblem blev för våldsamma!

Då jag för 6 år sedan, av min bästa vän, blev rekommenderad att infoga några konstiga, nya och innovativa iläggssulor i mina skor, så att jag (som han så ”vänligt” sa) kunde ”räta ut min kropp”, tänkte jag bara: Stanna nu! – Under de senaste 35 åren har jag spenderat mycket pengar på iläggssulor med konstgjort fotvalvsstöd och pelott osv. för att rätta min fot och min kropp. Så jag var inte särskilt motiverad – men vad gör du inte för vänskap!

De första 2 veckorna av användningen resulterade i en mycket problematisk fotvalvsmuskel i min högra fot – Muskeln hade också ”sovit” i många år utan att användas eftersom den låsts av konstgjort stöd under foten, men så hände alltså något i min kropp! De många åren av problem i länd och rygg försvann när jag använde iläggssulorna i mina skor och faktiskt, blev mina fotvalvsmuskler snart tränat upp!

Eftersom jag var lite skeptisk, fick jag bara överväga om det nu också kunde stämma att en enkel gummisula med 3 stödpunkter på utsidan av hälen verkligen var vad jag behövde. Men det var alt jag behövde. Jag använder i dag Align Footwear® iläggssulorna i ALLA mina skor (ballerinas, högklackade skor, sneakers, pumps och sandaler med hälkopp) och kan nu dansa till ljusa morgonen utan att behöva att gå som en gammal dam flera dagar efter!

MEN detta är bara min berättelse och min kropp och fötter – hur dessa Align Footwear® iläggssulor fungerar på dig är något bara du kan känna.

Därför har jag, sedan jag började att förhandla med sulorna, erbjudit alla mina kunder att de kan pröva sulorna i upp till 60 dagar – Om du inte får samma bra effekt, som jag har känt på min kropp och fötter, kan du bara återvända sulorna och få pengarna igen. INGEN skal nämligen slösa sina pengar på att köpa Align iläggssulorna – Det garanterar jag!

Det är väldigt trevligt att veta, att jag LÅNGT IFRÅN är den enda som har fått bättre livskvalitet genom att använda Align Footwear® iläggssulorna. När du får mer livskvalitet, får du helt klart mer lust att röra på dig …… och ju mer du rör på dig desto bättre får du det. Därför är Align Footwear®s slogan just ”Vi rör världen”.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

  • Fler än 300.000 kunder i Europa har redan köpt!
  • Mer rörelse och välbefinnande
  • Gratis leverans
  • Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Endast 725 kr


Gratis frakt

Snabb leverans

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor