Align Footwear® iläggssulor

Fler än 500.000 kunder i Europa har redan köpt!

Mer rörelse och välbefinnande

Gratis leverans

Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Snabb leverans

 

Nedsjunket fotvalv

En så enkel sak som rätt sulor i dina skor kan göra underverk för dina fötter.

Vår iläggssulor för nedsjunket fotvalv har en effekt garanti – om de inte fungerar för dig inom 60 dagar får du pengarna tillbaka!

av Mette Fly, CEO – Align Footwear.

 

Vem drabbas av ett nedsjunket fotvalv?

Nedsjunket fotvalv eller framfots fall (kallas även nedsjunket främre fotvalv och framfotsinsufficiens) är inte en helt ovanlig problemställning för många löpare, äldre människor och männsikor som står och går mycket i vardagen. Nedsjunket fotvalv kan vara ett handikapp eftersom tillståndet ofta är förknippat med konstant smärta.

En normal framfot bör ha ett tvärgående valv precis som hålfoten har ett längsgående valv, såvida man inte har plattfot. När valvet saknas plattas framfoten ut och det finns risk för att hela kroppsvikten trycker på trampdynorna, benen i framfoten och nerverna. Vid en nedsjunket fotvalv kan nerverna som går ut till tårna hamna i kläm, vilket kan utvecklas till mycket kraftig smärta.

Orsak till nedsjunket fotvalv

I de allra flesta fall beror en nedsjunket fotvalv på för trånga skor, skor med dålig passform eller på andra sätt olämpliga skor. Själva orsaken till nedsjunken framfot är att trycket i framfotens ben förändras. Ofta har tårna varit krökta precis som hammartår innan en nedsjunken framfot utvecklas.

Andra orsaker till nedsjunket fotvalv kan vara:

 • Fotens muskler har skadats
 • Stel stortå
 • Operation av tårna eller foten.

Symptom på ett nedsjunket fotvalv

Innan det börjar göra riktigt ont är de vanligaste symptomen på nedsjunken framfot att man förlorar känseln i foten eller att foten domnar. Andra symptom kan vara att trampdynan är öm eller att fotens ben pressas direkt mot underlaget. Även om det inte är så enkelt hänger symptomen ofta ihop med att man har fel fotposition.

Effektiva åtgärder mot nedsjunket fotvalv?

I många fall kan du få tips om övningar som kan stärka och träna din nedsjunket fotvalv av en fysioterapeut, läkare eller fotspecialist, men det krävs tålamod för du måste träna länge innan det blir några resultat.

Det är en mycket bra idé att träna och göra övningar, men iläggssulor i skorna kan underlätta din vardag på några veckor utan att du måste sluta med dina vanliga aktiviteter helt och hållet.

I många fall är det svårt att göra något åt skadan när den väl har uppstått.

 • Övningar mot nedsjunket fotvalv
 • Specialinlägg
 • Olika typer av massage
 • Ortopediska skor för nedsjunket fotvalv
 • Operation

Det råder ingen tvekan om att när man har ont i framfoten på grund av helt eller delvis nedsjunket fotvalv krävs det en undersökning av fysioterapeut för att fastställa orsaken till besväret.

Kvinnor
Män
Barn

Det är väldigt trevligt att veta, att jag LÅNGT IFRÅN är den enda som har fått bättre livskvalitet genom att använda Align Footwear® iläggssulorna. När du får mer livskvalitet, får du helt klart mer lust att röra på dig …… och ju mer du rör på dig desto bättre får du det. Därför är Align Footwear®s slogan just ”Vi rör världen”.

– Mette Fly, CEO

Frågor?
kontakt@alignfootwear.se

Vad kan Align Footwear göra för dig med nedsjunket fotvalv?

Ett nedsjunket fotvalv uppstår bl.a. när senan och musklerna under framfoten och vid tårna blir slappa och ”plattas ut”. Det kan inträffa om senan och musklerna inte hålls i rörelse och därför inte stärks.

Align Footwear®s framgångsrecept är att undgå konstgjorda stöd under framfoten såsom ex. en framfotspelott, även om det traditionellt ofta är lösningen. Det handlar om att korrigera ankeln för att optimera kroppens potential och ge alla muskler under foten utrymme att röra sig, precis så som naturen har skapat oss.

Vår trepunktsteknologi fokuserar på att styra foten genom att stötta och styra ankeln. Prova våra Align Footwear® iläggssulor på dina fötter – vi erbjuder dig att prova dem i upp till 60 dagar. Om du inte kan märka någon skillnad så skickar du bara tillbaka sulorna till oss – så refunderar vi pengarna.

 

3 övningar för nedsjunket fotvalv

Vi rekommenderar bland annat dessa övningar vid nedsjunket fotvalv.

Övning 1: Massage av hålfoten

Det här är en enkel övning där du inte behöver mer än en liten massage- eller tennisboll.

För att göra denna övning ska du placera bollen under foten, och därefter föra den från hälen och hela vägen till framfoten, så att hela fotsulan masseras av bollen. Upprepa övningen 15–20 gånger på varje fot. Vi rekommenderar att du upprepar övningen dagligen under 2–3 månader.

Övning 2: Fotvridning

Den här övningen är enklast om du sitter ner.

Placera ena vristen ovanpå motsatt lår, så att du kan slappna av i foten. Håll därefter ena handen under hälen och den andra handen på tårna. Vrid nu händerna åt varsitt håll, som om du skulle vrida ur en disktrasa. Byt håll några gånger.

Upprepa övningen i runt fem minuter per fot dagligen under 2–3 månader.

Övning 3: Fläta ihop fingrar och tår

Ta din högra hand och fläta in fingrarna i tårna på vänster fot. Du ska fläta in fingrarna så långt in mellan tårna som möjligt. Det kan göra lite ont i början, men det går snart över.

Håll kvar i några minuter åt gången. Upprepa ett par gånger per fot dagligen under 2–3 månader.

Fördelen med att göra övningar är att framfotens muskulatur stärks och bidrar till att underhålla rörligheten i foten.

Du kan med fördel kombinera dessa övningar med ett par iläggssulor mot nedsjunken framfot från Align i dina skor. De ger stöd till framfoten och gör samtidigt att du kan röra fotens muskler inuti skon utan att låsa fast dem med ett framfotsstöd eller en pelott.

Kan jag fortfarande träna?

Ja, man kan fortfarande träna med en nedsjunket fotvalv. Var dock noga med att använda rätt skor, med rätt stöd.

Vid löpning och cykling är det vanligt att man lägger onödigt mycket tryck på framfoten, vilket då skapar fler problem och gör att man undviker aktiviteten. Align Footwears målsättning är att sätta världen i rörelse – en fot i taget.

En sportsulas uppgift är att ge dina fötter det mest optimala stöd och korrekt fotställning.

Du kan läsa mer om hur du kan använda Align Footwears iläggssula som sportsula här

Indlægssåler - Plantar fasciitis

60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

 • Fler än 300.000 kunder i Europa har redan köpt!
 • Mer rörelse och välbefinnande
 • Gratis leverans
 • Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Endast 725 kr


Gratis frakt

Snabb leverans

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor