Inspiration till iläggssulor i sandaler
– både till kvinnor och män –

Men jag kan ju inte använda sulor i sandaler, säger våra kunder ofta.

Jo, det kan du.

Under varma sommardagar kastar många av våra kunder av sig sina vanliga skor och svalkar sig med ett par härligt luftiga sandaler. Det kan vara en utmaning när det kommer till iläggssulorna, både vad gäller tåremmar, ankelremmar och passform.

Men misströsta inte – här ger vi dig lite tips på hur iläggssulor och sandaler utan problem kan fungera ihop.

Sulorna passar i många typer av sandaler – bäst med hälkappa

När du behöver iläggssulor måste vi ändå slå fast att alla sandaler inte går att kombinera med iläggssulor! Våra bästa erfarenhet är att det är sandaler med fast hälkappa som ger bäst effekt, stöd och lindring.

Vi har i denna guide försökt hitta olika typer av sandaler som du kan använda dina iläggssulor från Align Footwear® i – här finns sandaler för olika ändamål: finsandaler, mer praktiska sandaler och något för alla åldersgrupper.

Vi visar flera modeller som har originalsulor som kan tas ut – så att det blir plats för Align-sulan – det finns exempelvis flera modeller från Rieker, Ecco och Suave.

När du köper sandaler är det bra att tänka på att skodon i läder kan töjas ut hos din skohandlare – och de hjälper dig gärna med råd och vägledning i samband med detta.

Kanske ska du ibland välja en storlek större än normalt, så att det finns gott om plats – sandaler sitter i många fall lite tätare om foten än till exempel ett par sneakers eller fritidsskor.

Bra hjälpmedel: Tejp och tuschpenna

Om du känner att sulorna ligger lite för löst i sandalerna (eller om sandalerna inte har någon fast hälkappa), så kan du sätta fast dem. Vi har fått mycket positiv återkoppling från kunder om att man snabbt och enkelt kan sätta kardborreband eller dubbelhäftande tejp (t.ex. mattejp som är lite mer permanent än kardborreband) under sulorna – så halkar de inte och man får ett stabilt stöd för sina fötter.

Har du svarta sandaler och känner att iläggsulornas vita kant blir för tydlig i sandalerna kan det vara en idé att använda en svart permanent tuschpenna för att färga kanten – så att sulorna går ton i ton med sandalerna. Så har en av våra danska återförsäljare gjort här i sina Rieker Antistress-sandaler:

Ta med sulorna när du shoppar

Förutom de modeller vi visar här i guiden kan vi också rekommendera sandaler från Angulus (danskt/portugisiskt märke), New Feet (danskt märke) och Green Comfort (danskt märke), som har flera modeller som enkelt kan kombineras med Align Footwear®s iläggssulor.

Men först och främst: Ta med dina iläggssulor från Align Footwear® på en shoppingtur i butikerna och prova dig fram! Det är många fler, utöver de märken vi har nämnt, som du kan använda dina Align Footwear®-iläggssulor i. Det strömmar dessutom in nya, läckra modeller på sandalmarknaden varje år.

Från vänster:

1: Rieker modell 425-74-147-10

2: B&CO modell 222-71-004-10

3: Bubetti modell 442-74-160-10

4: Gabor modell 442-74-160-10

5+6: Ecco modell 442-71-230-21 – svart – finns även i metallic

ECCO Damsandal

Smart ECCO damsandal i snyggt svart läder. Sandalen har en justerbar kardborrem runt ankeln. Den har tre remmar över framfoten där den mittersta har en “snake look”. Yttersulan är av läder och yttersulan är halksäker.  Sandalen kan köpas hos Paw Sko.

ECCO damsandal.

Smart och användbar ECCO damsandal i brunt läder. Sandalen har en justerbar rem runt ankeln. Den har dessutom flera tunna korsade remmar ovanpå foten. Sandalen har en innersula av läder med extra hålfotsstöd, skinfodrade vristband och en ljus PU-yttersula. Modellen finns också i svart hos Paw Sko.

Marco Tozzi damsandal beige modell: 2-2-28604-28

Snygg damsandal från Marco Tozzi i skinn kombinerat med skinnimitation. Sandalen har en justerbar karborrerem runt ankeln och en rem ovanpå foten. Båda remmarna har två färger: en vackert glänsande ormmönstrad del och en enfärgad del. Den har dessutom en mjuk täcksula och en häl på 25 mm. Sulan är tillverkad av halksäker PU. I den här sandalen är det en bra idé att använda dubbelhäftande mattejp.

Gabor damsandal svart – modell 6271127

Läcker och bekväm damsandal från Gabor. Överdelen i skinn har fin struktur i skinnet som ger en vacker lyster. Remmarna är breda och bekväma och slutar i två små elastiska kilar på bakkappan. Bakkappan är fast och både denna och täcksulan är tillverkade av skinn. Täcksulan har extra stoppning som ger god komfort. Sandalen har en liten klack samt en mjuk och flexibel yttersula i ljust gummi.

Rieker Antistress modell: 425-74-147-10

Behaglig sandal med stort fokus på lätthet och komfort. Sulan kan tas ur – den sitter fast med kardborre – så att du lätt kan byta den mot en iläggssula. Använd gärna kardborre på iläggssulan – så är du säker på att sulan sitter helt fast.

Smart B&CO dampump i mjukt svart skinn. Skon har en öppen tå och cut-outs på sidorna. Den har fler sömmar som dekoration, en innersula i skinn samt ett skinnfoder. Skon har en lätt klack på 40 mm och en flexibel gummisula. Modellen hittas också i kakifärg.

Smart B&CO damsandal i snyggt skinn. Sandalen har en korsad rem om ankeln. Där remmen sitter fast vid hälkoppen fins det även elastiska band, så att skorna sitter bekvämt om foten. Den har ytterligare en rem över foten, samt en innersula i skinn och en TPR-yttersula. Enkel och snygg model till arbetet.

Herrsandaler

Sandaler och sommarskor till herrar

New Step – lätt sommarsko där sulen kan tas ut för att ge gott om plats till ett par iläggssulor.

Ecco modell: 27720288 – finns i blått och som sandfärgad – lättviktssko med god ventilation och snabb och enkel snörfunktion.

Ara modell 11-11032 Klassisk sommarsandal – här kan sulan tas ut och det finns gott om plats för fötterna. Bra luftighet och lätt känsla. Sandalen sitter nära foten och skapar därmed en säker fotavveckling och bra stöd.

Ecco sandal – modell 842004 – Lättviktssandal med praktiska och bekväma elastiska remmar som skapar en optimal och behaglig passform. Sulan kan tas ut.

Damsandaler

Från höger

1+2: Ecco modell: 240973 – finns även i sand, svart och blå.

3: Shoe Biz Copenhagen modell: Darina 387-09-247 svart.

4: Ecco modell 240873 – svart – finns även i guldmetall.

5: Ecco modell 727583 – svart.

6: Billi Bi – esparillos – somriga med bra utrymme för iläggssulor.

7: Suave modell Nice – med kardborrespänne.

Från höger:

Suave Nice modell 0205T

Suave modell 8506T – brun

Ecco modell 214013

Suave Nice modell 0222T

Suave Nice modell 0063T

Suave Nice modell 0205T


Varför är Align Footwear® så bra?

En felaktig fotställning eller en skev viktfördelning på fötterna kommer ofta att kännas i resten av kroppen. Align Footwear®s iläggssulor ökar din rörlighet och komfort. De ger bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar din hälsa och ditt välbefinnande.

När din kropp får rätt hållning via sulorna och du går korrekt blir belastningen jämnare fördelad vid varje steg du tar. Våra iläggssulor dämpar de stötarna som går genom din kropp varje gång dina fötter träffar marken. Detta ger mindre tryck i dina leder, muskler, senor och ledband.

Align Footwear®s iläggssulor medverkar till att din kropp rätas upp till optimal kroppsställning. Sulorna ”tvingar” dig nämligen att gå och stå rakt i skorna, vilket påverkar hela benstommen positivt från ankeln till nacken.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Fler än 300.000 kunder i Sverige och Europa har redan köpt
  • Mer hälsa och välbefinnande
  • Nöjdhetsgaranti, helt nöjd eller pengarna tillbaka


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti, annars får du pengarna tillbaka

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor