Löparknä

Med Align Footwear iläggssulor får du mer komfort, energi och välbefinnande

Löparknä ilägg med nöjdhetsgaranti!

Vid upprepade enformiga rörelser i knäleden som till exempel löpning och cykling glider det kraftiga senbandet – tractus iliotibialis – längs utsidan av lårbensknotan jämnt över knäet. Därigenom kan det uppstå en infektion i senan eller i den underliggande bursan.

Symptom

Långsamt ökande smärtor utvändigt på knäet med förvärring vid tryck, utsträckning av utvändiga senband (tractus iliotibialis) och löpning. Ofta kan diagnosen ställas vid en allmän läkarundersökning. Om det finns tvivel om diagnosen rekommenderas ultraljudsskanning.

Varför får jag löparknä?

Löparknä drabbar både motionärer och elitlöpare. Löparknä är särskilt vanligt hos långdistans- och maratonlöpare. Tillståndet är dock heller inte ovanligt bland cyklister. Överpronation i foten ökar också gnidning mellan lårben och iliotibialbandet. Överpronation innebär att man löper på insidan av fotsulan, alltså med innersta fotranden längre ner än normalt.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Fler än 300.000 kunder i Sverige og Europa har redan köpt
  • Mer energi och rörelse
  • Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du tillbaka pengarna

Endast 725 kr.

Effektiva åtgärder mot löparknä

Behandlingen bör ske i samråd med din läkare och kommer vanligen omfatta avlastning, utsträckning av det utvändiga senbandet och återuppträning. Det är avgörande att det finns god stötabsorbering i dina skor. Vid icke ändamålsenlig fotställning bör denna korrigeras med hjälp av skor eller iläggssulor.

Medicin används ofta. Inflammationshämmande medicin, så kallad NSAID, kan ha god effekt. Kortisoninsprutning kan hjälpa något och används ofta i kombination med ultraljudsbehandling eller annan elektroterapi. Fysioterapi i form av massage, övningar och utsträckning kan också vara nyttig. Det är viktigt med avlastning, löpning på plan terräng, eventuell ändring i gång- och löpmönster. Cyklister kan försöka justera sadelhöjden lite nedåt. Undvik att sträcka ut knäna helt om du cyklar.

Faktaruta

  • Löparknä är beteckningen på en idrottsbelastningsskada på utsidan av knäleden
  • Löparknä ger typiska smärtor på utsidan av knäet
  • I början är smärtorna diffusa, och det är ofta svårt att ange exakt varifrån de kommer. Efter en tid blir obehaget skarpare och avgränsad, och kommer ifrån det knotiga området på utsidan av knäet
  • Tillståndet är vanligt bland långdistanslöpare och cyklister. Det kommer vara nödvändigt att justera ens sportaktiviteter och kosten
  • I sällsynta fall genomför man en operation där man spaltar senvävnaden

Align Footwear iläggssulor

Align Footwear®s iläggssulor ökar vår rörlighet, komfort och förmåga. De främjar en bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar hälsan och välbefinnandet. När din kropp via sulorna går korrekt i den naturliga ställningen, blir belastningen från varje steg du tar mera jämnt fördelad. Våra iläggssulor reducerar destruktiva chockvågor genom hela din kropp, varje gång dina fötter tar i marken. Detta betyder mindre tryck i dina leder, muskler, senor och ledband. Med många års forskning i vår trepunktsteknik som för ankeln till en mer neutral position med upp till 32 % och en ev. pronation (sned gång) minskar upp till 27 %. Sulorna justerar dessutom skenbenet till en mer neutral ställning med upp till 40 %. Denna inställning av ankel och skenben ger nyckeln till att reducera pronation och supination. Genom att stödja foten på sidan bibehåller vi också full mobilitet i våra fotmuskler, vilket vi inte kan uppnå om vi enbart bygger upp ett stöd under foten, som t.ex. med en pelott eller ett ”konstgjort” hålfotsinlägg.


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du tillbaka pengarna

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor