Plattfot

Align Footwear har många års erfarenhet av ilägg för plattfot. Fler än 300.000 kunder i Sverige og hela Europa har redan köpt.

Vår iläggssulor för plattfot har en effekt garanti – om de inte fungerar för dig inom 60 dagar får du pengarna tillbaka!

Vad är plattfot?

Plattfot är ett tillstånd där fotens valv blir platt/planas ut – dvs. att hela underfoten rör marken. Normalt är ett spädbarn och små barn plattfotade eftersom deras fötter ännu inte är fullt utvecklade. Hos en del människor kan det vara så att fotens valv aldrig utvecklas och det är vid dessa tillfällen man pratar om en plattfot.

Plattfot kan skapa överbelastningar i fötterna vilket kan påverka fötter eller i vader som oftast kommer senare på dagen, och ibland med svullnader i fötterna.

Vad är orsaken till plattfot?

Plattfot kan vara medfött och ärftligt, men det kan också utvecklas på grund av andra problem såsom:

  • För kort hälsena. Detta innebär att fibrerna utvidgas och en plattfot uppstår.
  • Neuronala störningar såsom ryggmärgsbrock (meningocele) och cerebral pares.
  • Sammanväxta framfotsknogar.
  • Bristningar eller svaghet i tibialis posterior som är en av underbenets viktigaste stabiliserande muskler, som ser till att foten kan hålls uppe.
  • Benbrott i bak- eller mellanfoten.
  • Polio eller artros.

Plattfot behandling med Align Footwear

Om man har våldsamma hämmningar på grund av sin plattfot så kan en operation vara nödvändigt. Även om ett kirurgiskt ingrepp kan ge ett bra resultat, så kan det upp till ett år av rehabilitering innan man kan märka av en positiv utveckling från ingreppet.

Plattfot hos en vuxen är ett kroniskt tillstånd och om det inte behandlas så kommer det att gradvis bli sämre. Det är därför viktigt att man sätter igång så tidigt som möjligt. Om man använder korrigerande iläggssulor så har det en positiv effekt.

Barn och unga med felxibla plattfötter ska använda ilägg som rättar upp hälbenet precis som Align Footwear erbjuder, för att på så sätt säkra normal stegavveckling.

Align Footwear iläggssulor

Align Footwear® plattfot iläggssulor hjälper till att reducera plattfötter. Plattfot uppstår när ankeln rullat inåt, vilket resulterar i att hålfotsmuskeln blir slapp och ”planas ut”. Detta gör att senan under foten sträcks ut och det orsakar onaturliga spänningar. Align Footwear® plattfot iläggssulor försätter foten i en neutral position. Det handlar inte om att placera ett konstgjort hålfotsstöd under foten, istället handlar det om att bibehålla fotens fulla rörelse och aktivera fotens muskler.

Det kan se ut och kännas som om det är fotsulan som är orsaken till problemet, men det är faktiskt ankeln. När ankeln åker innåt så tvingas den mellersta delen av foten och framfoten till en mindre optimal position som i sin tur skapar en platt/platta fötter. På grund av detta får kroppen svårt att röra sig framåt, vilket resulterar i trötthet och biomekanisk stress. Överpronation kan påverka den samlade kroppshållningen negativt och förorsaka onödig tryck på anklar, knän, höfter, nacke och rygg.

Align Footwear® plattfot iläggssulor ökar vår rörlighet, komfort och funktion. De främjar en bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar din hälsa och välbefinnande. När din kropp, via sulorna, går korrekt i sin naturliga position så blir belastningen från varje steg du tar jämnt fördelad. Våra iläggssulor reducerar de destruktiva stötarna som färdas genom din kropp, de stötar som uppstår varje gång dina fötter träffar marken. Det betyder att det blir mindre tryck på dina leder, muskler, senor och ledband.

Våra sulor rätar upp din häl, tack vare de tre stödpunkterna som vi faktiskt har patent på. Genom att räta upp hälens position så att den står rakt, kommer också dina knän, höfter och axlar att hamna i en mer naturlig position.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Fler än 300.000 kunder i Sverige og i hela Europa har redan köpt!
  • Mer energi och välbefinnande
  • Gratis leverans
  • Helt nöjd eller pengarna tillbaka

Endast 725 kr