Retar din ischiasnerv?

Många upplever på en eller annan tidspunkt i sitt liv problem i ischias och länd.

Vad är en ischiasnerv?

Ishcias-nerven är den största nerven i kroppen. Ischias är den största nerven i kroppen och är som tjockast ungefär av samma tjcoklek som ditt lillfinger. Nerven sträcker sig från länden och ut i rumpan, benen, fot och tår. Det är väldigt individeullt hur man upplever spänningar i ischiasnerven. Sådana problem kan vara väldigt starka medan andra upplever en mindre ömhet eller möjligtvis en förändring vid beröring.

Ordet ischias blir ofta använt som en synonym för de smärtor som nerven kan frambringa i den nedestra delen av kroppen.

Det är viktigt att hitta orsaken till dina problem i ischiasnerven.

Orsaker

• För lite plats i länden vilket leder till att ischias hamnar i kläm. För lite plats orsakas ofta av en överbelastning av ryggen, men kan också uppstå på grund av diskbråck, utbuktning av en disk, artros och åldrande av länden.
• Stelhet i ishciasnerven. Detta kan orsakas av artros-förändringar som en följd av en skada eller en ryggoperation, eller efter ett diskbråck.
• Inflammation i nerven.
• Det kan också vara tal om en medicinsk sjukdom som påverkar nervvävnaden.

Det viktigt att du uppsöker en läkare eller får hänsvisning till en fysioterapeut. Där kan du få en värdering av dina problem och råd om vägledning.

De flesta problem går över av sig själv

De allra flesta problem i länd, rumpa och ben försvinner av sig självt efter en viss tid. Se till att ha ett fokus på om det finns saker i din vardag som kan lätta och avlasta kroppen, så att du möjligtvis kan undgå en förvärrng eller att det kommer tillbaka. Om du sitter mycket så ska du vara uppmärksam på att sitta korrekt och ha tillgång till anpassningsbara bord och stolar – om du står mycket så ska du vara uppmärksam på att vila och ta pauser igenom dagen.

Align Footwear® iläggssulor

Align Footwear® iläggssulor hjälper till med att räta up din kropp till en optimal kroppsställning. Sulorna kommer att “styra” dina fötter så att de går/står rakt i dina skor, vilket har en positiv effekt på hela skelettet, ända ifrån anklarna och upp i nacken. Du kommer automatiskt att gå snett för att avlasta dina fotproblem och det kan skapa en sned kroppshållning – som ger problem igenom hela kroppen – och påverkar ischiasnerven.

Många problem kan lösas genom att man går rakare och mer upprest. Align Footwear® iläggssulor ökar vår rörlighet, komfort och funktion. De främjar bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar din hälsa och välbefinnande. Sulorna gör så att du går i en korrekt och naturlig ställning, detta medför att belastningen från varje steg jämnare fördelad. Våra iläggssulor reducerar de destruktiva stötar som färdas igenom din kropp varje gång dina fötter träffar marken. Detta betyder mindre tryck i dina leder, muskler, senor och ledband.


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgarant, annars får du pengarna tillbaka

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Beställ dina iläggssulor