Spring – Löparglädje för alla!

Så gör du löpningen lekande lätt!

Det kan vara svårt att komma ut ur dörren om eftermiddagen när du kommer hem trött efter jobbet eller om sängen är sådär härligt varm om morgonen. Du är inte ensam! Det finns riktigt många ursäkter till varför man inte har kommit igång.

De främsta ursäkterna för att inte sätta igång:

1. Jag kan inte springa – jag har det inte, helt enkelt!
Alla kan springa. Med rätt träning och en mjukstart kan alla nå resultat och framgång på relativt kort tid. Om du har lite uthållighet och ser till att ta dig ur soffan och ut i friska luften så är du redan halvvägs i mål. Hitta också gärna appar som kan vägleda dig på vägen: du ska inte springa hela tiden i början, utan kombinera gång och löpning. Genom att använda appar kan du också mäta dina framsteg och det kan vara mycket motiverande. Kom ihåg att ha med dig bra musik att lyssna på.

2. Jag har inte tid
Löpning är världens mest tidsbesparande motionsform. Det kräver bara ett ombyte och att du går ut genom dörren. Om du mjukstartar kommer du att minimera risken för skador och onödiga problem, som kan göra att man blir omotiverad att fortsätta. Det finns många appar som hjälper dig att träna upp dig till att springa fem och tio km genom att springa i 30 minuter tre-fyra gånger i veckan.

3. Löpning är otroligt tråkigt
Ja, det är det, om du alltid springer samma runda och inte varierar dig. Men det behövs inte mycket för att göra löprundorna roligare. Spring även i snabbt tempo, gör impulsiva spurter och hitta nya rundor. Spring med musik i öronen eller hitta en löparkompis att prata med. Se det som en nollställning av tankarna, en möjlighet att få frisk luft och en mental paus. Det kan ge dig bättre hälsa och mer energi.

Utrustning till löpturen – snåla inte in på utrustningen

Det är ett måste att investera i ett par bra löparskor. Det kan också vara roligt och motiverande att skämma bort sig själv med snygga kläder som samtidigt gör löpningen roligare och lättare. Det är ju härligt att se bra ut när man tränar.

Ett par ordentliga löparskor och sulor är det absolut viktigaste när du ska sätta igång med löpträning. Köp dem från en butik specialiserad på löpning, där du kan göra en snabb och kostnadsfri löpstilsanalys innan du i samråd med en specialist väljer rätt sko för just din fot. Här tittar ni till exempel på stötabsorbering.

Kanske har du en idé om vilken sko du ska välja efter att ha hört vänner, kollegor och andra berätta om sina erfarenheter av olika modeller. Det är dock viktigt att du undersöker vilken löpstil just du har. Det är nämligen det som bestämmer vilken sko som passar dig. Allas kroppar ser ju olika ut. Fel sko är boven bakom många löparskador, så välj inte bara ett par snygga skor du råkar få syn på. Specialisten kan med ett löptest se hur dina fötter landar, om du löper neutralt eller snett – och utifrån det ge dig råd om vilken sko som passar dig.

Det finns skotyper som är framställda till var och en av de tre löpstilarna. Ultralätta löparskor, eller skor som ska imitera barfotalöpning, är inget för nybörjare. Så köp en stabil löparsko och vänta med att köpa lättviktsskor tills du har sprungit i åtminstone ett halvår.

En t-shirt är också en bra investering. Leta efter en tunn löpar-t-shirt i svettransporterande material. Den leder ut värme och svett från kroppen och särskilt lite längre träningsrundor blir mycket behagligare än om du springer i en blöt bomullströja. Hur åtsittande den ska vara är en smaksak, men tänk på att materialet måste ha kontakt med huden för att kunna leda bort svetten från kroppen. För kyliga, blåsiga dagar kommer du också att uppskatta en vindtät löparjacka i ett material som andas att dra på ovanför t-shirten.

Åtsittande shorts eller löparbyxor. På underkroppen är tights ofta den bästa och bekvämaste lösningen. Om du inte är så förtjust i den åtsmitande stilen är löparshorts också ett bra val.

Löparstrumpor. De traditionella vita tennisstrumporna rekommenderas inte. De är gjorda av bomull och suger upp svett och vätska från kroppen när du svettas. Till slut kommer du då att springa i strumpor som under löpningen blir tunga, blöta och tappar passformen. Det kan också bildas veck – vilket betyder risk för blåsor och sår. Välj istället ett par svettransporterande löparstrumpor. De finns i olika fina färger i butiker för sportutrustning.

Löparjacka. Till kyliga dagar är en vindtät löparjacka i ett material som andas ett måste. Den håller kylan ute, men släpper samtidigt ut svetten.

Spring fem km – här är apparna som hjälper dig ur soffan.

Det är lättare att bli motiverad och hålla ut om du ser vilka framsteg du gör. Se din app som en personlig tränare som följer, vägleder och motiverar dig – och som du kan stoppa i fickan.
Appen ger dig möjlighet att sätta igång med löpningen och den följer dig och de mål som du sätter upp. Här är tre förslag på bra löparappar:

• Endomondo – en gammal klassiker där du samtidigt kan tävla och jämföra dig med dina vänner. Den kan också användas om du cyklar, går eller sysslar med någon annan form av distansbaserad träning.

• Runkeeper – det här är världens största löparapp med mer än 17 miljoner användare. Runkeeper har en mängd olika funktioner och möjligheter att anpassa den efter just dina behov. En av de funktioner som väldigt många tycker om är att du kan välja att bli coachad direkt i hörlurarna medan du springer. Detta är väldigt motiverande och ger samtidigt en bra överblick över hur du ska springa så att du inte överanstränger dig eller slappnar av för mycket. På det stora hela en fantastisk app när det gäller löpning och att förbättra sitt resultat.

• Zombies run! Det här är helt klart en av de roligaste apparna på marknaden. Den går i sin enkelhet ut på att klara av olika uppdrag medan du springer, samtidigt som du ska undvika att bli uppäten av zombier. Superkul och fungerar riktigt bra.

Få fart under fötterna med Align Footwear® iläggssulor:

Align Footwear® iläggssulor ökar rörlighet, komfot och funktion. De främjar en bättre kroppshållning och kroppsanpassning i din kinetiska kedja och förbättrar din hälsa och välbefinnande. När din kropp, tack vare sulorna, går i en korrekt och naturlig position så blir belastningen från varje steg du tar bättre fördelat.

Våra iläggssulor reducerar de destruktiva stötarna som transporteras igenom din kropp varje gång dina fötter träffar marken. Det betyder att det blir mindre belastning i dina leder, muskler, senor och ledband.

Efter många år av forskning inom vår trepunktsteknologi så har vi utvecklat en design som försätter ankeln i en mer naturlig position med upp till 32% och en ev. pronation (sned gång) faller med upp till 27%. Sulorna justerar dessutom smalbenet till en mer neutral position med upp till 40%. Denna positionering av ankel och smalben är nyckeln till att reducera pronation och supination. Genom att stötta foten på sidan så bibehåller vi också den fulla mobiliteten i våra fotmuskler, vilket inte kan uppnås genom att bygga in ett stöd under foten, som t.ex. med en pelott eller ett konstgjort hålfotsstöd.

Align Footwear® sulor korrigerar din häl med hjälp av de tre stödpunkterna – och dem har vi patent på. Genom att räta upp hälen så att den står i en rak position så rätas även dina knän, höfter och axlar till. Det säkrar dig de bästa förutsättnignarna för din löprunda.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

    • Fler än 300.000 kunder har redan köpt sulorna
    • Mer rörelse, hälsa och välbefinnande
    • Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

Endast 725 kr.


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du tillbaka pengarna

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor