Sportsulor med nöjdhetsgaranti!

Vad är en sportsula?

En sportsulas främsta uppgift är att ge sportutövarens fötter optimalt stöd och bästa stötabsorbering. Sportsulornas fokus är att räta upp fötterna i korrekt fotställning för att minska och förebygga skador. Ofta förbättras dessutom sportutövarens prestation. Ofta har dessa sulor valvstöd. Det finns många olika modeller och märken som var för sig uppfyller de behov man kan ha om man har en aktiv livsstil med mycket idrott i vardagen.

Dessutom är iläggssulor för träning ofta mycket stötabsorberande och avlastar muskler, senor och leder när du är aktiv, springer, hoppar eller rör dig snabbare och mer än normalt. Om du har problem i fötterna är det en bra idé att kontakta läkare eller fysioterapeut som kan berätta mer om hur just din fot är uppbyggd. Om skorna inte passar ordentligt kan du känna tryck och obehag inte bara i fötterna utan även i vristerna, knäna och höfterna. Detsamma gäller om du under en period står mer än du är van vid. Om trycket som leder, muskler och fötter utsätts för inte avlastas eller absorberas tillräckligt kan det i vissa fall leda till varaktiga skador och smärtor. En sportsula kan hjälpa dig att justera till rätt stötdämpning. Att sulan är mjuk och tjock i främre delen innebär inte nödvändigtvis att den är mer skonsam – det måste provas ut individuellt.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Mer rörelse och välbefinnande
  • Fler än 300.000 kunder har redan köp iläggssulorna
  • Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

Endast 725 kr.

Vilka typer av sulor för träning finns det?

Förutom den förbättrade stötdämpningen ger vissa sportsulor också extra stöd, särskilt om du pronerar eller supinerar när du springer. Om du har problem med skador i hålfoten eller hälen (hälsporre) kan en sportsula hjälpa och ge foten stöd där det behövs. Det avlastar särskilt utsatta ställen.

Man kan grovt dela upp sportsulor i två typer – de med fokus på komfort och de med fokus på stöd.

En sula med fokus på komfort är vanligtvis tillverkad i ett mjukt material, ofta skum eller gel. Det hjälper lite vad gäller stötdämpning och -absorbering. Dessa sulor används ofta i mycket mjuka löparskor, om det primära syftet är att ge en mer bekväm känsla. Står du upp mycket under en dag kan det vara en fördel att använda en bekväm iläggssula.

sportssaal-skader
Sulor med stöd är uppbyggda lite annorlunda. En mjuk sula kommer att framhäva pronation, och därför är sulor med stöd lite hårdare. Denna typ av sula finns i olika hårdhetsgrader och tjocklekar.

En sula med stöd ger dig vanligtvis:

  • Bättre kroppshållning
  • Bättre arbetsvillkor för fotens muskulatur
  • Mindre belastning av brosket i leder, ledband, senor och muskler.
  • Mer ändamålsenligt och effektivt rörelsemönster
  • Bättre stötabsorbering
  • Ökad energi

Align Footwear iläggssulor

Align Footwear® iläggssulor har tre stödpunkter med internationellt patent som optimerar skornas stöd, stabilitet och kontakt med underlaget för att ge optimal prestation.
Align Footwear®s iläggssulor arbetar med foten och skapar därmed de bästa förutsättningarna för att musklerna och senorna i underbenet, vristen och foten används så naturligt som möjligt vid fotavvecklingen.
Utgångspunkt är bland annat ingående forskning i biomekanik. Det har bidragit med ökade kunskaper om hur olika fotavvecklingstyper (pronation, neutral fotavveckling och supination) fördelar trycket över fotsulan.

Sulorna rätar upp hälen, vilket i sin tur leder till att knäna, höfterna och axlarna också rätas upp till en naturlig och rak position. Samtidigt finns olika lager av material i olika hårdheter i skons ytter- och mellansula, så att kontakten med underlaget optimeras och kroppen stabiliseras och rätas upp på bästa möjliga vis. Du får då den bästa utgångspunkten för att kunna röra dig optimalt på vägen mot att nå dina mål.


60 dagars returrätt

Nöjdhetsgaranti – om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Frågor?

Ring oss på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.se

Beställ dina iläggssulor